Aarhus University Seal

Hjerneugen 2016 i Aarhus

Fra den 14. til den 18. marts 2016 er der international hjerneuge, hvor forskere sætter fokus på hjernen, hjernesygdomme og hjerneforskning. Dette markeres ved en række gratis foredrag i København, Århus og Aalborg.

Info about event

Time

Monday 14 March 2016, at 15:00 - Friday 18 March 2016, at 17:50

Location

DNC Auditoriet (Palle Juul-Jensen Auditoriet), Aarhus Universitetshospital, bygning 10G, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C

Organizer

CFIN / Thomas Alrik Sørensen

I en række foredrag tilrettelagt for den almindelige befolkning vil forskere fra hele landet tale om emner som, hvordan man kan undersøge hjernen, hvordan skader påvirker vores hjerne og adfærd, hvordan hjernen tolker sanserne, og hvorledes hjernen ligger til grund for fænomener som religion og bevidsthed.

Herunder ses et udsnit af programmet – det fulde program kan ses på https://www.facebook.com/hjerneuge, hvor man også kan tilmelde sig de enkelte foredrag. Arrangementet er åbent og man er også velkommen, hvis man ikke er på Facebook, men tilmeldingerne på Facebook hjælper arrangørerne med at have en ide om deltagerantal.

Aarhus

Eftermiddagsforedrag hele ugen (14.-18. marts) med emner som bl.a. Hjernen og det vaskulære system, “Hjerneaktivitet” – Hvad måler vi, og hvad har det med hjernen at gøre? Brugen af dyr i hjerneforskning, Hjernesygdomme, Religion og hjernen.

SE AARHUS PROGRAM ...


Aalborg

Eftermiddagsarrangement den 15. marts med emner om Synæstesi – hjernens tolkning af sanserne, No brain, no pain, Hjernesygdomme og Hjerneskade og rehabilitering.


København

Eftermiddagsarrangement d. 17. marts  med emner som Fra Hieroglyffer til moderne hjernescanninger, Den foranderlige hjerne, Aldring og hjernen (på engelsk), samt Synæstesi.


 

Arrangementet er støttet af FENS og finansieret af DANA fonden.

 

Yderligere information

Lektor Thomas Alrik Sørensen, Aalborg Universitet, e-mail alrik@hum.aau.dk 

Program og tilmelding: https://www.facebook.com/hjerneuge - det er gratis at deltage.